Buna dragelor,

Dintr-odata am fost coplesita de inspiratie, avand intr-o mana o lingura si in cealalalta o farfurie care continea un tiramisu exceptional in timp ce rasfoiam si agenda noastra de evenimente pentru anul 2019. Nu stiu daca au fost caloriile sau valul de finete al tiramisului, insa m-am gandit “de ce sa nu scriu despre noile tendintele in “industria” torturilor”.

De regula torturile la o nunta dau start shot-urilor si ii testeaza pe invitatii vostri cat de rezistenti  sunt la distractie, deoarece odata cu servirea dulcelui, majoritatea decid sa se predea oboselii si taramului somnului, va pupa, va imbratiseaza, va zic cuvinte frumoase dupa ce valseaza frumos spre  casele lor (si abia atunci incepe distractia adevarata, cu cei mai rezistenti).

 

De acord, este o adevarata nebunie sa alegi tortul cel mai bun, care ar placea tuturor, insa sfatul meu este urmatorul: nu incerca sa-i multumesti pe toti, deoarece n-o sa reusesti niciodata! Recomandarea mea ar fi sa mergi pe varianta unui gust fresh, ceva usor(care nu va deranja toate felurile de mancare care au fost servite pana acum, pentru ca daca tu si sotul tau nu prea ati reusit sa mancati fiind constant in centrul atentiei, invitatii vostri au facut-o sigur). Simti gustul dulce acrisor al fructelor de padure? Acum imagineaza-ti cum arata ele invelite intr-un strat de ciocolata care iti topeste usor mintile. (sa fim seriosi, 98% din oameni adora ciocolata! In special eu!) Sau o combinatie de lime cu bezea? Mmmmmm… cred ca nu ma multumesc doar cu tiramisu astazi… Ideea este ca in ultimul timp cofetarii nostri sunt atat de inspirati, incat laboratorul lor este plin de forme, arome, gusturi si idei care ne fac pofta doar gandindu-ne la ele, ce sa mai zic cand le si gustam. De aceea, o degustare este mereu bine venita, si nu doar pentru a capata incredere in furnizorul tau, ci sa faci o pauza de la toate grijile si sa inspiri mancand bucatelele divine din viitorul tau tort.

Stiai ca torturile “dezbracate” anul acesta se imbraca? Da-da, se imbraca in………CULORI! Nu, nu culorile care “dauneaza grav sanatatii dumneavoastra”, deoarece ingeniosii cofetari tin foarte mult ca ingredientele care creeaza minunea sa fie cat mai naturale. In ultimul timp am observat ca viitorii miri prefer sa comande un tortulet mic pentru vechea si spectaculoasa traditie a taierii tortului (artificii, poze, “la multi ani”, stiti voi), completat de monoportii pentru fiecare invitat in parte, pentru ca va fi mult mai rapid procesul de servire a tortului pentru cei nerebdatori, si se pot usor lua “la pachet”. Acest mic tortulet poate avea cele mai deosebite forme – geometrie, abstractie, cristale din gheata, elemente organice (si comestibile). Imaginatia pluteste in toate partile posibile.

Unul dintre avatajele cele mai mari pe care il reprezinta monoportiile este faptul ca acestea pot fi decorate cu mii de elemente din zahar(si nu doar) avand forme absolut diferite, cu initialele voastre sau fara, cu elementele care subliniaza tematica nuntii voastre, si pur si simplu pentru ca arata spectaculos si diferit de ce ai vazut la nunta prietenei tale. Va fi ultima piesa din puzzle-ul nuntii tale care o va face spectaculoasa, pentru ca stii deja ca fiecare detaliu conteaza (hashtag tortul tau va fi foarte instagramable). 

V-am facut pofta de dulce? Fugiti la cea mai apropiata cofetarie si faceti-va de cap, iar eu va astept aici sa discutam cum am putea evidentia detaliile elementelor decorative ale nuntii voastre, si poate chiar sa stabilim o intalnire la una dintre cofetariile preferate ca sa mancam o felie de inspiratie si idei.

Hasta urmatoarea felie din blogul nostru! Va pupam!